Жаппарбергенова Эльмира Бегимбаевна

1.Аты-жөні:  Жаппарбергенова Эльмира Бегимбаевна

2.Білімі: жоғары  

Ғылыми және академиялық дәреже:  биология ғылымдарының  кандидаты,  доцент

Кәсіби біліктілік: провизор, биология  бакалавры

Дәріс беретін пәндер: Микробиология, Микробиология және вирусология негіздері, Биотехнология, Гендік инженерия

Осы мекемеде жұмыс істеген мерзімі:  1999  оқу жылынан осы уақытқа дейін

3.Академиялық тәжірибе: 26  жыл– ЖОО

 1999-2019 оқу жылдары– Биология кафедрасы

Толық жұмыс күні, немесе толық емес жұмыс күні: толық жұмыс күні

4.Академиялық емес тәжірибе: компания,немесе заңды тұлға, аты,

қысқа мәлімет (толық жұмыс күні,қосымша жұмыс)- - жоқ

5.Куәлік / кәсіби біліктілігін көтеру сертификаттары, мерзімі, кәсіби тірке:

- CERTIFICATE OF ATTENDANSE has attended actively participated in the Course Teaching Tachnics Development Valencia Spain I F Plazaola  2014.

-  Ғалым күніне арналған мереке орай ОҚМПИ ректорының  Алғыс хатымен марапатталды. 2015

- CERTIFICATE attended the 24 – hour English courses of the Intermediate level. 2016. 

- CERTIFICATE OF ATTENDANSE has attended actively participated in the Course Modern Approachers to Assessment of the Learners Achievements Julia M Kallinikou  2017.

- CERTIFICATE attended the 360 – hour English courses of the Upper-Intermediate level B2. 2017. 

-Сертификат «Төртінші өнеркәсіптік революцияға 10 қадам: адами капиталды байыту мүмкіндіктері атты ғылыми-практикалық конференция жұмыстарына қатысқаны үшін. 2018

- CERTIFICATE of participation theme of Seminar  «International scolarships and grants of Higher education».  2018. 

- Қазақстан Республикасының Тәуелсіздік күніне орай ОҚМПУ  80-жыл мерейтойлық төсбелгісімен марапатталды, 2019 ж

- II Республикалық мектеп оқушылары арасындағы «Үздік ғылыми жоба -2019» байқауына қатысқан еңбегі үшін облыстық білім бөлімінің  алғыс хатымен марапатталған, 2019.

- «Жаратылыстану бағытындағы білім алушылардың ІТ құзыреттіліктерін қалыптастыру» атты онлайн – вебинарына  баяндама жасап, қатысқан еңбегі үшін алғыс хатымен марапатталған, 2019.

6.Кәсіби ұйымдарға мүшелігі: 6D070100 – Биотехнология мамандығы бойынша диссертациялық кеңестің мүшесі (Қазақстан Республикасы Білім және ғылым министрлігінің 2019 жылғы 2 мамырдағы № 432 бұйрығы). М. Әуезов  ОҚМУ

7.Марапаттары мен сыйлықтары: ОҚМПУ-нің 80-жылдығына арналған тсбелгімен марапатталды

8.Қызмет көрсету мекемелеріндегі тәжірибе (мекеменің ішінде, мекемеден тыс) –жоқ

9.Маңызды презентациялар және баспадан шыққан мақалалар, соңғы 5 жыл – аты, соавторлары, қай жерде баспадан шыққан, презентацияланған, шыққанжылы, презентация мерзімі:

- The study of south kazakhstan strains of the genus azotobacter, used as bio-fertilizers. «Известия  НАН РК. Серия аграрных наук», 2019 г.  № 6

-  Assessment of the impact of uranium mining enterprises South-Kazakhstan region on the state of the ecosystem Republic of Kazakhstan     European Biotechnology Congress 2018, 26-28 april, Athens, Greece. Journal of Biotechnology (Impact Factor: 2,908) 

- Investigation of the characteristics of beer, obtained on the basis of immobilization of yeast cells in agar gel.  Proceedings of the VII International Scientific and Practical Conference International Trends in Science and Technology Vol.2, November 30, 2018, Warsaw, Poland, р.18-20

- Изучение биотехнологических процессов водорослевых кормов.          Л.Н.Гумилев атындағы Евразия Ұлттық университетінің «Хабаршы» ғылыми журналы,  2017 жыл,  № 4 (119), 1 бөлім, 189-193 бет

 -Изучение технологических и штаммовых особенностей бактериального состава молочно-кислой продукции из верблюжьего молока Южного Казахстана и возможности применения их в условиях невесомости.   Л.Н.Гумилев атындағы Евразия Ұлттық университетінің «Хабаршы» ғылыми журналы,  2017 жыл,  № 6, 207-209 бет

- Бие сүтінен дайындалатын биойогурттың технологиялық ерекшеліктері мен микробиологиялық құрамын зерттеу.            Л.Н.Гумилев атындағы Евразия Ұлттық университетінің «Хабаршы» ғылыми журналы,  2017 жыл,  № 6, 207-209 бет

- Studying the technology of preparation of lactic production from the Kazakhstan camel milk as the food of astronauts.            «European Applied Sciences», Stuttgart, Germany, March, 2016, № 3-рр.

- Микробиологическое изучение мяса и мясной продукции.            Л.Н.Гумилев атындағы Евразия Ұлттық университетінің «Хабаршы» ғылыми журналы, № 6(109)2015, ІІ бөлім, 127  бет

- Изучение биотехнологии и микробиологического состава кормовых препаратов. Л.Н.Гумилев атындағы Евразия Ұлттық университетінің «Хабаршы» ғылыми журналы, № 6(109)2015, ІІ бөлім, 123 бет

-Thiobacillus туысының теміртотықтырушы белсенділігінің  әсерін  зерттеу. Л.Н.Гумилев атындағы Евразия Ұлттық университетінің «Хабаршы» ғылыми журналы, № 6(109)2015, ІІ бөлім, 119 бет

- Natural rezervators of solonaceae viruses in South Kazakstan.            Life Science Journal, 2014; 11 6(s), р.186-188. (ИФ 0,165)

- «Study of microbiological composition of vegetable ferment»             European Applied Sciences, ORT Publishing Stuttgardt, Germanya, 2014- March, p.5-7.

10. Ғылыми, тәжірибелік-конструкторлық тәжірибелерде авторлық, соавторлық, жаңа кәсіби, тәжірибе-конструкторлық  өңдемелерде мүшелік –жоқ

11. Қосымшалар, түйіндемеде көрсетілмеген маңызды істер болса қосуға болады: жоқ